Kalix Hockey Club

Välkommen till Kalix Hockey

Säsongen över efter förlust mot Boden
2024-03-10 22:30

Kalix förlorade den fjärde kvartsfinalen med 0-2 mot Boden i Part Arena. Periodsiffror 0-1, 0-1, 0-0. Förlusten innebär att Boden vinner matchserien med 3-1 och därmed är säsongen 23-24 över för Kalix HC.

Första perioden startade Boden med en hård press på Kalix och redan efter 1 minut drog Kalix på sig sin första utvisning och innan 10 minuter var spelade hade Kalix spelat boxplay i 8 minuter. Kalix gör det bra i boxplay och klarar målet från påhälsning men det blir naturligtvis jobbiga 8 minuter. Med lika många spelare på banan tar Boden ledningen med 0-1 i minut 8 på ett backskott från Joel Wahlgren i bortre krysset. Den andra halvan av perioden tar Kalix över och skapar tryck i Bodens zon.  I minut 18 åker Boden på en utvisning och Kalix får spela Power play, man skapar många chanser bland annat öppet mål vid ett tillfälle, men lite oflyt gör att Boden kan gå till pausvila med 1-0 ledning.

Skott 11-8.

Andra perioden börjar med lite halvchanser för bägge lagen och i minut 26 får Alexander Wallin lite väl enkelt åka genom Kalix försvar och göra 0-2 för Boden. Ett viktigt mål för matchen skulle det visa sig. Resterande tid av perioden var ganska jämn med ett plus för Kalix.

Skott 10-11

Tredje perioden satsar Kalix hårt framåt och Boden tar inga större risker framåt utan spelar på sin ledning. Kalix får mycket tid i Bodens zon och skapar en del chanser men en bra spelade målvakt Hugo Haas  i Boden och lite oflyt i Kalix avslutningar gör att målen uteblir. Kalix tar ut sin målvakt Anton Hjalmarsson med 3 minuter kvar men kommer inte närmare målmässigt.

Skott 7-3

Kalix faller med flaggan i topp och har spelat fyra målmässigt jämna matcher mot Boden. Kalix kom 7:a i grundserien och missade spel i All ettan mycket beroende på en skral poängskörd i bortamatcherna. Det blev sedan spel i Hockeyettan vår där man gör en bra serie och kommer 2:a och kvalar sen mot Falun och går till kvartsfinal mot Boden. Kalix har gjort en klart godkänd säsong och speciellt andra halvan av säsongen har varit bra.

Matchfakta

Period 1.

01.10 2 min Oscar Kohlström KHC

03.42 2 min Oscar Kohlström KHC

06.23 2 min Nicholas Pryce KHC

2 min Fabian Nilsson BHF

38.08 2 min Liam Lundberg KHC

2 min Erik Hannu BHF

39.59 2 min Nicholas Pryce KHC

2 min Nils Thomasson BHF

2024-03-09 23:32

Kalix vann den tredje kvartsfinalen mot Boden med 3-2 efter att ha förlorat de två första knappt. Periodsiffrorna 0-1, 2-1, 1-0.

Första perioden började Boden bäst och när man fick spela 5 mot 4 i 4 minuter pressade man tillbaka Kalix men Kalix klarade utvisningarna genom ett bra boxplay. Efter utvisningarna jämnade spelet ut sig och Kalix fick till flera bra anfall men skapade inga heta chanser. I minut 18 kunde så Boden välförtjänt ta ledningen med 1-0 genom Wille Åström.

Skott 4-9.

Andra perioden tog Kalix över vilket också varit i de två första matcherna. Boden drog på sig en utvisning i minut 30 och Kalix fick en utvisning en minut senare, bägge utvisningarna blev resultatlösa. När sen Mack Keryluck drog på sig sin andra utvisning i minut 33 och Kalix fick åter spela boxplay kom så målet men inte Boden utan Kalix med en man mindre med 2-1 genom Johan Diberius Sköld. Boden satsade hårt framåt och fick utdelning med en minut kvar av perioden genom Pontus Johansson till 2-2.

Skott 10-12

Tredje perioden har Boden i tidigare möten dragit det längsta strået och började också perioden bra och hade mycket spel i Kalix Zon. När sen Kalix fick en utvisning i minut 9 blev Kalix satt under hård press men Kalix boxplay har fungerat bra så även denna gång och bra spel av Anton Hjalmarsson i målet. Efter utvisningen förlades Kalix spel i Bodens zon och inte helt överraskande kom också ledningsmålet för Kalix till 3-2 genom Albin Säteri vilket också skulle bli slutresultatet. Boden försökte på slutet ta ut målvakten men lyckades inte åstadkomma några farligheter

Skott7-19

Resultatet innebär att det blir en fjärde match i morgon söndag 16.00 i Part Arena. Förmodligen en oviss tillställning där pressen ligger på Boden mot ett Kalix som åter kan slå ur underläge och har ett psykologiskt övertag efter dagens match.

Skott 21-40

Kalix förlorade även kvartsfinal nr 2 mot Boden.
2024-03-06 23:11

Kalix gör en bättre match i kvartsfinal 2 men förlorar knappt mot Boden efter periodsiffrorna 1-1, 1-1, 2-0.

Fösta perioden startade Boden bäst och hade mycket puck i Kalix. I minut 5 blev Niklavs Lagzdins utvisad och Kalix fick spela boxplay i 2 minuter. Man klarade av utvisningen genom ett bra boxplay. När sedan Viktor Abrahamsson åkte ut i minut 10 kom så 1-0 för Boden genom Christian Nyman. En halv minut efter målet åker Albin Säteri ut 2 minuter men denna gång gör Kalix ett bra boxplay och reder ut underläget. Efter ett bra anfall av Kalix i minut 13 gör Levi Wunder 1-1 vilket blir inledningen på en bra period från Kalix. Kalix åker på sin fjärde utvisning i minut 16 men reder åter ut underläget viket gör att man klarat av 3 av 4 utvisningar naturligtvis blir man tillbakapressade men gör ett uppoffrande jobb. Perioden slutar 1-1 med ett övertag för Boden mycket på grund av alla utvisningar som Kalix drog på sig.

Skott 10-6

Andra perioden var drygt 5 minuter gammal när Kalix slarvar med att få ut pucken ur egen zon och Jesper Ylivainio kan ge Boden ledningen med 2-1. En halv minut efter målet frispelas Filip Lindbäck med en bra passning och ensam med målvakten gör han inget misstag och kvitterar till 2-2. Resterande tid av andra perioden var Kalix det bättre laget och skapade flertalet bra chanser bland annat hade man två frilägen som borde resulterat. Boden hade en del anfall som inte vållade Marckus i målet några större problem. Bodens bästa chans var ett friläge i slutet av perioden.

Skott 12-12

Tredje perioden stod och vägde lite fram och tillbaka men efter ett Kalix anfall i minut 47 gör Boden en snabb omställning och Emil Lindblom kan göra 3-2 för Boden. En minut senare får Kalix en ännu större uppförsbacke när Boden gör 4-2 genom Jesper Ylivainio åter efter slarv med att få ut pucken ur egen zon. Kalix flyttar fram positionerna och försöker få in ett mål för att få kontakt med Boden. Man skapar en del chanser men kommer inte närmare. I sista minuten tar Kalix ut målvakten men matchen slutar 4-2 till Boden.

Skott 11-3.

Den tredje kvartsfinalen spelas på lördag 18.00 i Part Arena. Förutsättningarna är glasklara, Kalix måste vinna för att hålla liv i matchserien om inte är säsongen över.

2024-03-05 22:42

Kalix förlorade första kvartsfinalen mot Boden i HIVE Arena efter periodsiffrorna 1-0, 1-1, 1-0.

Kalix började matchen bra och hade 2 jättechanser att ta ledningen i början av perioden. Sen handlade det mycket om Boden som fick till flera långa anfall i Kalix zon. Det var också efter ett sånt långt anfall som 1-0 kom genom Joel Wahlgren. Kalix fick jobba hårt för att freda målet och hade en del framåt men inga jättechanser. Boden vann också de flesta närkamperna.

Skott 14-3

Andra perioden var betydligt bättre för Kalix nu fick man till långa anfall och var betydligt hetare i närkamperna. Efter 2 minuter blev Liam Lundberg utvisad och när Kalix precis hade blivit fulltaliga gör Boden 2-0 genom Nils Thomasson. Efter drygt 9 minuter drar Boden på sig en utvisning och 3 sekunder efter att Boden klarat utvisningen gör Linus Håkansson 2-1 och Kalix är åter med i matchen. Resultatet stod sig perioden ut.

Skott 6-8

Tredje perioden var 2 minuter gammal när Fabian Nilsson skjuter 3-1 ut snäv vinkel. Boden trycker tillbaka Kalix under de första 7 minuterna och skapade flera farligheter. Efter det jämna spelet ut sig och Kalix skapade flera bra chanser att komma närmare i målprotokollet. Med dryga minuten kvar av matchen tar Kalix ut sin målvakt och skapar lite oreda i Bodens zon men målen uteblev. Sett över 60 minuter vinner Boden rättvist men Kalix gör ingen dålig match men ska man vara med i den här typen av matcher gäller det att vara mer effektiv på det man skapar framåt samt minimera egna misstag i försvarszon.

Skott 10-4

Ny match i morgon onsdag 19.00 i HIVE Arena.

2024-03-02 21:29

Första periodens första halva var Kalix det bättre laget och hade ett par bra chanser. Mack Keryluck hade en bra chans när han missade ensam mot målvakten. Falun kom tillbaka stark på andra halvan och hade bästa chansen när man tilldömdes en straff med 2 minuter kvar av perioden men Anton Hjalmarsson i målet räddade.

Skott 9-16

Andra perioden dominerade Kalix även om Falun var långt ifrån ofarliga i sina anfall. I minut 2 tilldömdes Kalix en straff som Mack Keryluck snyggt förvaltare till 1-0 för Kalix. Efter 7 minuter gör Kalix 2-0 genom Levi Wunder efter bra förarbete av Mack Keryluck. Med en man mer kunde så Kalix utöka sin ledning till 3-0 genom Nicholas Pryce.som tog vara på en retur efter skott av Markus Hansson.

Skott 13-11

Tredje perioden hade bara gått till minut 2 när Kalix onödigt går bort sig och bjuder Falun på en 2 mot 1 som man utnyttjar till 3-1. I och med målet fick Falun ny tändvätska och försökte trycka på för att komma närmare. Men när minut 8 gått av perioden gör Kalix ett avgörande mål till 4-1 genom Liam Lundberg framspelad av Mack Keryluck. Falun ska heder för att man åter försöker göra match av det hela när man tar ut målvakten med 4 minuter kvar. Försöket misslyckas och Kalix kan göra 5-1 i tom bur,målskytt Conner Jean.